Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

διογκωτικός παράγοντας

         
leavening agent

         

Ερμηνεία:

Ουσία η οποία προστιθέμενη στη ζύμη π.χ. του ψωμιού, βοηθάει στην αύξηση του όγκου της ζύμης. Συνήθης διογκωτικός παράγοντας είναι η μαγειρική σόδα [διττανθρακικό νάτριο] και μια όξινη ουσία, όπως το κρεμόριο.



Ετυμολογία:



Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:



Συνώνυμα:







© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Διατροφολογία: